Palaa kaikkiin artikkeleihin,

Työhakijaksi rekisteröityminen - Uhka vai mahdollisuus?

Oletko töitä etsiessäsi kyllästynyt työpaikkoihin, joita pitää hakea jonkinlaisen rekrytointijärjestelmän ja rekisteröinnin kautta? Nämä järjestelmät vaikuttavat usein joustamattomilta, aikaa vieviltä ja puuduttavilta täyttää. Ennen kaikkea ne voivat hämätä sinua täyttämään kaikki mahdolliset kentät, vaikka kaikki avoimen tehtävän kannalta oleellinen tieto löytyisi erillisestä ansioluettelostasi. Lopuksi järjestelmä vielä pyytää sinua liittämään mukaan kyseisen CV:n. Epäloogista ja ärsyttävää, eikö vain?

Helpotuksesi voimme todeta, että TEMP-TEAMin sivuilla voit hakea avointa työpaikkaa, vaikka et täyttäisi kaikkia ansioluettelostasi löytyviä tietoja rekrytointijärjestelmään. Meille riittää, että täytät työpaikan hakulomakkeeseen nimesi ja yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja liität mukaan erillisen ansioluettelon ja hakemuskirjeen esim. PDF-tiedostoina. Yksinkertaista ja nopeaa!

– Kuulostaa vähän liian helpolta ollakseen totta…

Toki sinun on fiksua tarkistaa, että hakemiseen käyttämäsi ansioluettelo on ajan tasalla ja tarjoaa avoimen tehtävän kannalta riittävän tiedon osaamisestasi. Todennäköisesti sinun pitää myös kirjoittaa hakemuskirje, kun hakuohjeissa sellaista pyydetään. Saman hakemuksen hyödyntäminen eri työpaikoihin ei ole hyvä idea, koska kopioitu kirje ei yleensä saa rekrytoijaa vaikuttumaan motivaatiostasi. Työnhaussa pitää siis olla valmis näkemään vähän vaivaa.

– Entä jos minulle ei ole erillistä tai ajan tasalla olevaa CV:tä, jota liittää mukaan?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä itsellesi ansioluetteloa tai et pysty päivittämään nykyistä, silloin rekrytointijärjestelmämme on pelastuksesi. Avointa työtehtävää hakiessasi voit lisätä lomakkeeseen vain nimesi ja yhteystietosi (sähköposti ja puhelinnumero), minkä jälkeen voit täyttää tiedot osaamisestasi ja työkokemuksestasi hakijaprofiiliin. Pääset luomaan profiilin verkkosivuillamme tai sähköpostiviestistä, jonka lähetämme sinulle hakemisen jälkeen. Hakijaprofiilista löydät myös kentän (Hakemuskirje), johon voit kirjoittaa hakemustekstin.

 – Miksi tietojen täyttäminen rekrytointijärjestelmään kannattaisi?

TEMP-TEAMissä työpaikkoja täytetään muillakin tavoin kuin avoimien työpaikkojen kautta. Rekrytointikonsultimme etsivät ja kontaktoivat aktiivisesti hakijoita, joiden tiedot vastaavat heille annettuja hakukriteerejä. Voit siis auta konsulttejamme löytämään sinut rekrytointijärjestelmästä täyttämällä tietosi myös hakijaprofiiliin. Silloin jäät helpommin konsulttiemme haaviin, kun he haravoivat tietokantaa. Kun tarjoat itsestäsi ja osaamisestasi runsaasti tietoa, rekrytoija saa sinusta kattavamman kuvan hakijana ja pystyy paremmin arvioimaan, minkälaisia uramahdollisuuksia sinulle voisi tarjota.

Jos annat meille ensin yhteystietosi ja erilliset hakemusdokumenttisi, voit myöhemmin täydentää tietojasi hakijaprofiiliin, johon pyydämme sinua rekisteröitymään hakemuksen lähettämisen jälkeen. Näin voit myös jakaa työnhaun vaatimaa työtä pienemmiksi paloiksi.

 – Eikö olisi helpompaa, jos lähettäisin hakemukseni suoraan rekrytointikonsultille? Silloin jäisin varmasti paremmin mieleen!

Totta kai voit näin jäädä konsultin mieleen, mutta et välttämättä positiivisessa valossa. Annettuja hakuohjeita noudattamalla osoitat kunnioitusta hakuprosessia, rekrytoivaa tahoa ja tulevaa työnantajaa kohtaan. Lisäksi hakuohjeiden noudattaminen kertoo sinusta työntekijänä, miten hyvin osaat toimia ohjeiden mukaan.

Keräämme työhakemukset rekrytointijärjestelmämme kautta varmistaaksemme tasavertaisen kohtelun rekrytointiprosessissa. Järjestelmä myös takaa tietojesi turvallisen ja asianmukaisen käsittelyn. Jos lähetät hakemuksesi sähköpostitse, emme voi käsitellä ja tallentaa sitä järjestelmässämme. Silloin hakemuksen eteen näkemäsi vaiva valuu hukkaan.

Työmarkkinoilla on toki olemassa hakuja, joissa työhakemukset kerätään sähköpostilla. TEMP-TEAMissä tällaiset haut ovat harvinaisia ja poikkeustilanteiden taustalla on aina hyvin perusteltava syy. Jos et syystä tai toisesta pysty lähettämään hakemusta järjestelmän kautta, voit ottaa ensin yhteyttä rekrytoivaan konsulttiin ja kysyä, miten toimia.

– Rekrytointijärjestelmä siis lisää mahdollisuuksiani löytää uusi työ?

Kyllä! Järjestelmää ei ole suunniteltu hakijoiden kiusaksi vaan sen tarkoituksena on palvella työnhakua parhaalla mahdollisella tavalla. Kun rekisteröidyt järjestelmään ja luot hakijaprofiilin, pystyt koska tahansa päivittämään tietojasi ja kiinnostuksenkohteitasi työurasi eri vaiheissa. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään uusi työ ja rekrytointijärjestelmämme on silloin yhteinen työkalumme – polku uudelle urallesi.

 

Luo itsellesi hakijaprofiili

Jaa: