Temp Team Stemningsbilleder 2023 (182)

Vinkit työnhakuun

Etsiessäsi uutta työtä on hyvä panostaa hakemukseen ja haastattelutilanteeseen. Vinkkiemme avulla onnistut työnhaussa!

Työhakemus

SELKEÄ CV

CV:n tulee antaa kokonaisvaltainen kuva koulutuksestasi, työkokemuksestasi, osaamisestasi, persoonastasi ja tavoitteistasi. Hyvä CV on pituudeltaan 1-2 sivua (A4) ja kertoo olennaista tietoa haettavan työtehtävän näkökulmasta.

KIINNOSTAVA HAKEMUSKIRJE

Hakemuskirjeen tarkoitus on täydentää CV:tä ja tuoda esiin motivaatiosi ja kiinnostuksesi. Pituudeltaan se on syytä rajoittaa yhteen sivuun. Hakemuksessa sinun tulee lyhyesti kertoa, miksi haet kyseistä työtehtävää ja miksi juuri sinä olisit oikea valinta. 

KESKITY ITSE ASIAAN

Pidä asiat lyhyinä ja ytimekkäinä niin hakemuksesi sanomasta tulee helposti ymmärrettävä.

PERSONOI JA OIKOLUE TEKSTISI

Lue työpaikkailmoitus tarkkaan ja yksilöi CV:si ja hakemuskirjeesi työtehtävän profiilin mukaan. Muista aina oikolukea tekstisi, jotta vältät turhat kirjoitusvirheet.

HUOLITTELE ULKOASU

Muista selkeät otsikot, yksinkertainen fontti ja toimiva rakenne. Se lisää hakemuksesi ymmärrettävyyttä, ja rekrytoija löytää nopeasti olennaisimmat tiedot sinusta ja osaamisestasi.

TARKISTA YHTEYSTIETOSI

Ilman riittäviä ja ajan tasalla olevia yhteystietoja rekrytoijat eivät välttämättä saa sinua kiinni. Muista siis ilmoittaa oikeat yhteystietosi, jotta mahdolliset jatkoa koskevat puhelut tai sähköpostit tavoittavat sinut.

Temp Team Stemningsbilleder 2023 (12)

Ennen haastattelua

TEE KOTILÄKSYSI

Tutustu työnantajan verkko- tai urasivuihin, jotta tiedät haastattelussa riittävästi yrityksestä, johon olet hakemassa. Teet hyvän vaikutelman, jos tunnet työnantajan liiketoiminnan ja pystyt esittämään siihen liittyviä ideoita tai kysymyksiä. Tämän lisäksi sinun kannattaa miettiä etukäteen vastauksia yleisiin haastattelukysymyksiin koskien vahvuuksiasi, heikkouksiasi ja motivaatiotasi.

OLE AJOISSA

Saavu haastatteluun aina hieman etuajassa. Varaa matkaan riittävästi aikaa, jotta et myöhästy työhaastattelusta esimerkiksi yllättävän liikenneruuhkan vuoksi.

PANOSTA ULKOISEEN VAIKUTELMAAN

Vaikka nykypäivänä pukeutuminen on muuttunut rennommaksi, työhaastatteluun ei kannata tulla t-paidassa ja shortseissa. Hyvän ensivaikutelman luominen on tärkeää, minkä vuoksi kannattaa pukeutua fiksusti ja siististi sekä ottaa huomioon toimialan yleiset käytännöt. Muista myös laittaa kännykkä äänettömälle ja jättää purukumi pois suusta.

5

Haastattelun aikana

PANOSTA KEHONKIELEESI

Noin 80% kommunikoinnista tapahtuu kehonkielen kautta, joten on tärkeää, että kiinnität siihen huomiota. Haastattelussa sinun on hyvä muistaa:

  • Napakka kädenpuristus

  • Katsekontaktin pitäminen haastattelijan kanssa

  • Käsien ottaminen pois puuskasta

  • Istuminen hieman etukenossa 

OLE AKTIIVINEN JA ESITÄ KYSYMYKSIÄ

Osoita kiinnostusta työnantajaa ja yrityksen toimintaa kohtaan kyselemällä olennaisia kysymyksiä haastattelijaltasi. Näin osoitat olevasi motivoitunut ja aidosti kiinnostunut tehtävästä.

ÄLÄ PUHU PAHAA EDELLISISTÄ TYÖNANTAJISTA

Näytä olevasi hyvä tyyppi pitämällä keskustelu asiallisena ja rakentavana. Painota tulevaisuutta, äläkä hauku edellisiä työnantajiasi. Sinun kannattaa kertoa konkreettisella tasolla, miksi haet kyseisestä työtehtävää.

VASTAA KYSYMYKSIIN JA KUUNTELE TARKKAAVAISESTI

Haastattelutilanteessa on syytä välttää ylipitkiä ja vaikeasti muotoiltuja lauseita. Vastaa siis kysymyksiin ytimekkäästi ja pysy asiassa. Keskustelun syventyessä voit kertoa yksityiskohtaisempaa tietoa. Reagoimalla oikein haastattelijan puheeseen osoitat, että sinulla on hyvät kommunikointitaidot.

Team Temp Hr F3i5832 800X500
Temp Team Stemningsbilleder 2023 (3)

Etsitkö uutta työpaikkaa?