Palaa kaikkiin artikkeleihin,

Malli: Näin luot henkilökohtaisen saatekirjeen

Miten aloitat henkilökohtaisen kirjeesi ja miten se tulisi rakentaa sujuvaksi? Kokoamamme ohjeen avulla sinun on helpompi jäsentää tekstiäsi. Alta löydät esimerkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun kirjeesi kanssa ja nopeuttaa kirjoitusprosessia.

Hakiessasi työtä on tärkeää osoittaa, että sinulta löytyy tarvittavat taidot menestymiseen ja motivaatiosi on kohdallaan. Siirry siis hakemuksessasi nopeasti asiaan.

Meillä on neljä tärkeää neuvoa ennen kuin sukellat kirjoittamisen pariin:

  1. Tee taustatutkimusta yrityksestä
  2. Analysoi työpaikkailmoitus
    Lue ilmoitus useampaan kertaan ja kiinnitä huomiota vaadittaviin pätevyyksiin ja mitkä katsotaan eduksi. Valitse kolme, jotka koet tärkeimmiksi ja keskity niihin hakemusta kirjoittaessasi
  3. Soita rekrytoijalle, mikäli kaipaat vastauksia kysymyksiisi
  4. Tee itsellesi selväksi, miksi haet tehtävää

Kun tiedät enemmän yrityksen liiketoiminnasta, ymmärrät paremmin pätevyyksiä, jotka ovat tarvittavia tehtävässä menestymisessä ja siten sinun on myös helpompi kirjoittaa toimiva saatekirje. Muista myös pitää mielessä kenelle kirjoitat: osoita, että olet tutustunut yritykseen ja hyödynnä tietojasi kertomalla, kuinka juuri sinä olet heidän puuttuva palasensa.

Huomiota kiinnittävä otsikko

Toimiva otsikko herättää mielenkiinnon, mutta on samalla lyhyt ja tiivistää sen, kuka olet ja mitä haluat:

  • Kokenut ja tavoitehakuinen myyjä/tiiminvetäjä 

Tällä esimerkillä voit korostaa, että sinulla on tehtävän kannalta tärkeät taidot ja samalla osoittaa, että ymmärrät, mitä yritys hakee.

Ensimmäinen kappale: Esittely, joka vakuuttaa, että olet henkilö, jota etsitään

Ensimmäisessä kappaleessa sinun on esiteltävä itsesi lyhyesti ja kerrottava ytimekkäästi miksi juuri sinua tulisi harkita ja miksi haet työpaikkaa. Saattaa olla mainitsemisen arvoista, mikäli olet ollut henkilökohtaisesti yhteydessä johonkuhun hakemassasi yrityksessä tai olet löytänyt haun heidän omilta verkkosivuiltaan.

Mukauta kirjeesi juuri kyseistä yritystä ajatellen ja tuo esiin liikkeellepaneva voimasi: miksi haluat juuri tämän roolin ja juuri tässä yrityksessä. Paras tapa tehdä se on pukea motivaatiosi sanoiksi.

Harjoitus: Mikä motivoi sinua? Tee luettelo siitä, mikä motivoi sinua nousemaan aamulla töihin ja miten motivaatiosi peilautuu hakemaasi rooliin. Työtyytyväisyys on suurin motivaattorimme töissä, joten anna painoarvoa niille työn puolille, jotka sitouttavat sinua ja antavat työllesi merkityksen.

Tässä on lisää kysymyksiä pohdittavaksi:

Miksi tehtävä sopii sinulle? Ole vastauksessasi tarkka ja yksityiskohtainen.

  • Mitkä tärkeimmistä vastuista hallitset?
  • Houkuttelevatko yrityksen saavutukset, brändi, tuotteet, arvot tai visio sinua – ja millä tavalla?
  • Miten voit vaikuttaa liiketoimintaan? Millaista arvoa tuot mukanasi?

Toinen kappale: Kompetenssit – kuka olet ja mitä voit tehdä?

Mene suoraan asiaan ja kerro selkeästi ja konkreettisesti, mitkä tehtävät hallitset. Aloita pätevyyksistä, joita pidät tärkeimpinä ja yhdistä ne relevanttiin kokemukseesi:

Anna esimerkkejä vastaavista tehtävistäsi ja miten suoriuduit niistä.

  • Kerro, kuinka aikaisempi kokemus ja taidot voivat olla hyödyksi hakemassasi tehtävässä
  • Jos olet vastavalmistunut, voit kertoa kursseista, jotka suoritit hyvin tai joita opiskelit syvällisemmin

Kolmas kappale: Henkilökohtaiset ominaisuudet – oletko yhteensopiva yrityksen kanssa?

Mitä henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia sinulla on, jotka sopivat yritykseen tai jotka auttavat edistymistäsi työssä? Mitä vahvuuksia sinulla on? Tue väitteitäsi ja kuvaile, kuinka tämä liittyy haettuun tehtävään ja voi tuoda lisäarvoa yritykselle.

Korosta 1–3 henkilökohtaista pätevyyttä/ominaisuutta ja anna esimerkkejä siitä, kuinka ne tekevät sinusta ja yrityksestä sopivan parin:

  • Miten henkilökohtainen osaamisesi vaikuttaa hyvien tulosten saavuttamiseen?
  • Miten ne edistävät menestymistäsi työtehtävissäsi?

Kenties olet palvelukeskeinen - ja se näkyy asiakkaissasi, jotka aina kysyvät erityisesti sinua. Tässä vielä kaksi esimerkkiä:

  • Olet tiimipelaaja – Kuinka autat kollegoitasi x:n ja y:n kanssa?
  • Olet järjestelmällinen – Miten selviät työtehtävistä? Tekemällä to do -listoja ja hyödyntämällä kalenteria?

Sääntö, joka kannattaa muistaa: Ominaisuus – Hyöty – Arvo

Esimerkki:

”Olen ulospäinsuuntautunut ja positiivinen, joka motivoituu hyvistä tuloksista. Edellisessä työssäni hyödynsin yhteistyötaitojani ja osallistuin aktiivisesti siihen, että tiimini saavutti myyntiennätyksen kolmena vuonna peräkkäin.”

Neljäs kappale: Yhteenveto, jolla saat kutsun työhaastatteluun

Lopuksi kannattaa tehdä lyhyt yhteenveto siitä, miksi yrityksen pitäisi palkata sinut korostamalla henkilökohtaisia ominaisuuksiasi ja motivaatiotasi. Anna lukijalle mahdollisuus keskustella kanssasi lisää:

"Minulla on useita ideoita siitä, kuinka yritys X voi lisätä tuotteidensa myyntiä, ja jakaisin ne mielelläni kanssasi mahdollisessa haastattelussa" tai "Olen utelias kuulemaan lisää teistä ja siitä, millaista on työskennellä x:n ja y:n kanssa".

 

Kirjoittamisen iloa!

Jaa: