Palaa kaikkiin artikkeleihin,

Kohta kohdalta: millainen on toimiva CV

Onko työpaikan hakeminen ajankohtaista? Sitten on myös aika päivittää CV:si – mutta miten se kannattaa tehdä? Kokoamallamme oppaalla voit vaihe vaiheelta rakentaa ansioluettelostasi toimivan. Hyvin muotoillun ja tavoitteellisen CV:n avulla tuot esiin taustasi, kokemuksesi sekä näytät rekrytoijalle, miksi hänen kannattaa haastatella juuri sinut.

Työelämässä CV:tä (curriculum vitae) käytetään kuvaamaan tähän mennessä kerryttämääsi työkokemusta, koulutusta ja taitojasi. Ansioluettelosi tarkoitus on näyttää, että sinussa on potentiaalia ja avata ovi haastatteluun. Siksi on tärkeää, että muokkaat ansioluettelosi vastaamaan työtä jota etsit.

CV:n tärkeät rakennuspalikat

Toimiva CV:n pituus on 1-2 sivua. Sinun ei tarvitse kertoa kaikkea, vaan mainitse ne kokemukset ja taidot, jotka ovat oleellisimpia hakemaasi työtä ajatellen.

Muista sisällyttää nimesi ja yhteystietosi ansioluetteloon, jotta rekrytoija tietää kehen ja miten ottaa yhteyttä. Jos haluat liittää kuvan CV:si, varmista, että se näyttää ammattimaiselta. Vaikka lomakuvasi Ibizalta ovatkin varmasti hienoja, mieti tarkkaan kannattaako niitä käyttää työtä hakiessa.

Profiiliteksti

Voit aloittaa CV:si lyhyellä yhteenvedolla, josta saa selkeän käsityksen mitä etsit, mitä osaat ja mitä tuot mukanasi uuteen työhön. Muokkaa teksti aina etsimääsi tehtävään sopivaksi esitellen esimerkiksi ydinosaamistasi, persoonallisuuttasi tai muita asioita, jotka tekevät sinusta entistä houkuttelevamman hakijan juuri kyseiseen tehtävään.

  • "Tuloshakuinen ja kunnianhimoinen (tehtävänimike) X vuoden kokemuksella X-alalta"
  • ”Intohimollani X:ään olen saavuttanut Y:n.”
  • "Tiedoillani ja osaamisellani X:stä sekä Y:stä pystyn Z:taan.
  • ”Menestyn tehtävissä X, koska Y ja Z.”

Ydinosaamisesi

Valitse 3-5 osaamista tai osaamisaluetta, joita tuet esimerkeillä. Jos esimerkiksi etsit työtä tiiminvetäjänä, mitä ydinosaamista sinun kannattaa nostaa esille? Jos olet järjestelmäasiantuntija, mitä ohjelmia voit korostaa hakemassasi positiossa? Talousassistentiksi aikova; mitä taloushallinnon tehtäviä olet tehnyt? Anna konkreettisia esimerkkejä, jotta rekrytoija näkee helposti, mitä osaamista sinulla jo on.

  • "JOHTAJUUS: Vastasin X:stä, jonka myötä kehityin X:ssä, Y:ssä ja Z:ssa"
  • "ASIAKASPALVELU: Autoin asiakkaita tilauksissa ja valituksissa sekä hoidin asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse"
  • "TALOUSHALLINTO: Vankka kokemus hankinnoista, veloituksista sekä vuoden tilinpäätöksen valmistelusta"
  • "ERITYISMAININTA: Palkittu vuoden X:nä parhaasta tuloksesta Y.”

Työhistoria

Listaa työsi aikajärjestyksessä aloittaen nykyisestä. Keskity viimeisimpiin kokemuksiin ja siihen, jotka tukevat hakemaasi tehtävää. Kerro työtehtävistäsi, mahdollisista vastuualueistasi sekä saavuttamistasi tuloksista ytimekkäästi Voit listata työkokemuksesi esimerkiksi näin:

TEHTÄVÄNIMIKE

Työnantaja | Kuukausi, vuosi - kuukausi, vuosi

  • Mitä työtehtäviä sinulla oli. Korosta sitä, mikä on haetun tehtävän kannalta olennaista.
  • Mitä tuloksia haluat korostaa?

Koulutus

Kandin tai maisterin tutkinto, AMK-koulutus, ylioppilas? Listaa koulutuksesi, mukaan lukien ajankohdat, koulutuksen järjestäjät ja lyhyt kuvaus erikoistumisesta.

Kurssit ja luottamustehtävät

Listaa tärkeimmät ja viimeisimmät suorittamasi kurssit. Kirjoita ylös päivämäärä, mihin kurssi liittyi sekä järjestäjä. Kurssittamalla itseäsi osoitat tulevalle työnantajalle halusi kehittyä ja oppia uutta.

Onko sinulla kokemusta luottamustehtävistä? Pystyt osoittamaan sitoutumisesi ja ne voivat olla jopa ratkaiseva asia hakemuksessasi rekrytoinnissa etenemiseksi.

IT-taidot

Kirjaa ylös hallitsemasi ohjelmat, järjestelmät, ohjelmointikielet ja tekniikat. Arvioi myös tasosi, jolla olet: alkeet, hyvä, kiitettävä.

Kielitaidot

IT-taitojen tapaan on hyvä kertoa kielistä, jotka hallitset. Äidinkielen lisäksi arvioi sekä kirjallinen että suullinen kielitaitosi ylimääräisistä kielistä.

Harrastukset / sinusta lyhyesti

Voit vapaasti avata hiukan omia kiinnostuksen kohteitasi, harrastuksiasi sekä sitä, mikä tekee sinusta sinut. Näytä persoonaasi, mutta älä kerro liian yksityisiä asioita.

 

Onko CV:si kasassa? Täytä työhakemuksesi ytimekkäällä hakukirjeellä.

 

Jaa: