Palaa kaikkiin artikkeleihin,

9 vinkkiä: Hakukirje, joka erottuu

Olet löytänyt unelmatyön, mutta miten erotut hakemusten joukosta ja vakuutat työnantajan, että olet SE oikea? Ratkaiset tämän ennen kaikkea räätälöimällä hakemuksesi työtä ja ilmoitusta ajatellen, täynnä avainsanoja ja todisteita siitä, että sinussa on ainesta rooliin. Seuraavaksi annamme sinulle 9 vinkkiä hyvän hakukirjeen kirjoittamiseen.

CV:ssä on lueteltu pätevyytesi, näin ollen hakemuksen tulee täydentää sitä ja antaa tulevalle työnantajallesi hyvät syyt ja esimerkkejä siitä, miksi sinut tulisi palkata.

Kirjoita hakukirjeessäsi se, mitä CV:ssä ei ole selvästi mainittu, kuten erityisesti työhön liittyvä kokemus, koulutus ja henkilökohtaiset ominaisuudet. Pue sanoiksi miksi haluat kyseisen työn.

Tässä on vinkkimme siihen, mitä kannattaa pitää mielessä hakemusta kirjoittaessasi:

  1. Tee taustatutkimus kunnolla

Käytä hakemusta kirjoittaessasi kaikkia saatavilla olevia yritystä ja heidän palveluaan koskevia tietoja. Osoita, että tiedät muutamia asioita yrityksestä ja ymmärrät heidän toimialaansa. Eikö työpaikkailmoitus kerro kaikkea? Soita ja kysy lisäkysymyksiä työstä ja tehtävistä - näin voit saada arvokasta tietoa siitä, mitä työnantaja pitää erityisen tärkeänä. Viittaaminen yrityksessä johonkuhun, jonka kanssa olet tehtävästä keskustellut, voi myös antaa hakemuksellesi hieman enemmän huomiota.

  1. Vangitse lukija houkuttelevalla johdannolla

Tee selkeä yhteenveto siitä, kuka olet ja miksi haet kyseistä työtä. Sinulla on sekä rajallinen tila että aika vakuuttaa rekrytoija, joten vastaa ensin tärkeimpiin kysymyksiin: onko sinulla tarvittavat taidot ja miksi olet kiinnostunut tehtävästä?

  1. Mikä ajaa sinua eteenpäin?

Mihin tehtäviin suhtaudut intohimoisesti ja mistä nautit työssäsi? Kerro, miksi haluat työskennellä esimerkiksi nykyisellä toimialalla tai mikä houkuttelee sinua juuri kyseiseen yritykseen.

  1. Mitkä ovat tärkeimmät työtehtävät?

Analysoi työpaikkailmoitus, jotta sinulla on selkeä käsitys siitä, mistä rooli muodostuu ja mitä taitoja vaaditaan. Muista, että sinun ei välttämättä tarvitse hallita kaikkia luettelon vaatimuksia, jotta olet pätevä tehtävään - tässä voit päästä alkuun soittamalla ensin rekrytoijalle! Osoita, että olet ymmärtänyt, mistä työssä on kyse: keskity keskeisiin vastuisiin ja siihen, miten motivoitunut olet hakijana.  

  1. Älä jätä asioita tulkinnanvaraan

Etsitkö työtä uudesta kaupungista tai paikkakunnalta? Kerro hakemuksessasi selkeästi siitä, miten sijainti käytännössä vaikuttaa esimerkiksi työpaikalle kulkemiseen tai käytettävyyteesi työvuorojen suhteen. Onko olemassa vaara, että sinua voidaan pitää liian pätevänä? Mikäli näyttää siltä, että positio koetaan urallasi askeleena alaspäin, on tärkeää, että avaat hiukan työnhakusi syitä. Korosta sitä, mitä etsit uudelta roolilta sen sijaan, että haluat eroon jostakin.

  1. Oppitavuus - Näytä halusi ja kykysi oppia uusia asioita

On erittäin tärkeää osoittaa rekrytoijalle, että olet oikea valinta tehtävään, vaikka et osaa tai tiedä kaikkea. Osoita, että sinulla on kiinnostusta sekä ymmärrystä oppia uusia asioita ja pysyä kehityksen mukana. Mikäli aiheellista, voit esimerkiksi mainita yhden viimeisimmistä suorittamistasi kursseista, joka tukee ammattitaitoasi. Tämä näyttää työnantajalle, että valmis hankkimaan uutta tietoa ja kehittämään itseäsi.

  1. Mitä voit tarjota?

Yrityksen on palkattava sinut, jotta voit vastata työpaikkailmoituksessa esitettyyn tarpeeseen. Peilaa kokemuksiasi sekä taitojasi ja selitä, miten voit osallistua ja ehkä jopa viedä yrityksen liiketoimintaa uudelle tasolle. Anna esimerkkejä saavutetuista tuloksista ja henkilökohtaisista ominaisuuksista, joiden avulla voit luoda työnantajalle arvoa.

  1. Kielelliset työkalut

Kiinnitä huomiota kieleen ja ilmaise itseäsi tavalla, joka korostaa sinua ja persoonallisuuttasi positiivisesti. Mikä on yrityksen oma tyyli ja sävy? Hyvin konservatiivinen ja muodollinen vai epävirallinen ja pilkettä silmäkulmassa? Hae inspiraatiota siitä, miten työpaikkailmoitus on muotoiltu, ja muokkaa hakemustasi sen mukaan – rekrytoija saattaa huomata, että sovit joukkoon ennen kuin olet edes osallistunut haastatteluun.

  1. Vähemmän on enemmän

Hakemuksesi ei pitäisi olla enempää kuin A4. Muista, että työnantajilla on usein monia hakemuksia pöydällä, ja kunkin selaamiseen saatetaan käyttää vain 30 sekuntia. Käytä lyhyitä lauseita ja muotoile kappaleita selkeällä sisällöllä, jotta tekstiä on helppo lukea ja omaksua.

Vältä tavallisia kliseitä ja ole varovainen oikeinkirjoituksen kanssa - yksinkertaiset kirjoitusvirheet ja huolimattomuus voivat saada sinut päätymään väärään kasaan. Pyydä aina joku lukemaan hakemuksesi ennen sen lähettämistä.

Onnea työnhakuun!

Jaa: