Palaa kaikkiin artikkeleihin,

4 vinkkiä: Loiva lasku uuteen työhön

Onnittelut! Olet läpäissyt neulansilmän, työsopimus on allekirjoitettu ja uudet tuulet puhaltavat ennen kuin huomaatkaan. Vaikka valtaosalla yrityksistä onkin nykyään omia perehdytysohjelmia, on myös asioita, joita sinä uutena työntekijänä voit tehdä. Tutustu neljään vinkkiimme, joilla pääset liikkeelle uudessa työssäsi.

Olemme kaikki olleet samassa tilanteessa: uuden työn aloitus lähestyy vauhdilla. Perhoset lepattavat vatsassa ja odotukset siitä, mitä tuleva pitää sisällään saa pään pyörälle.

Oletko hyppäämässä välittömästi vanhasta uuteen vai onko sinulla mahdollisuus vetää hetki happea? Niin tai näin, kannattaa varata aikaa ja ajatuksia siirtymävaiheelle – neljällä kokoamallamme vinkillä pääset hyvin alkuun:

  1. Tiedonhaku

Kukaan ei odota sinun tuntevan uutta työnantajaasi läpikotaisin heti kättelyssä, mutta etukäteistutustumisella ja tiedon haulla autat itseäsi perehdytyksen ja uuden työn sisäistämisessä.

Älä epäröi ottaa yhteyttä uuteen esihenkilöösi, mikäli sinulla on kysyttävää aloituksestasi tai jos jokin on epäselvää esimerkiksi työtehtäviäsi ja vastuitasi ajatellen.  

  1. Verkostoidu uusien kollegoidesi kanssa

”Minulla on ilmoitusluontoista asiaa” – tänä päivänä monet kertovat työpaikanvaihdoksestaan LinkedInissä. Henkilökohtaisella julkaisulla sinulla on mahdollisuus kiittää entisiä työtovereitasi sekä samalla antaa tilaisuuden aloittaa keskustelu uusien kollegoidesi kanssa.

  1. Kerro kuka olet

Miten annat kollegoillesi käsityksen siitä, kuka olet? Tavatessasi uusia kollegoitasi ensimmäisiä kertoja joudut todennäköisesti vastaamaan kysymyksiin esimerkiksi siitä, missä olet työskennellyt aiemmin, missä asut ja miten vietät vapaa-aikaasi.

Pohdi, mitä haluat kertoa itsestäsi ja elämästäsi, miksi päädyit juuri tähän työhön ja yritykseen – näin saatat lieventää jännitystäsi.

  1. Ole avoin ja utelias

Uudessa työssä aloittamista voisi verrata matkaan uuteen maahan. Sinulla on käsitys tulevasta, mutta kulttuuri saattaa poiketa merkittävästi siitä, mihin olet tottunut. Avoimuudella ja uteliaisuudella ymmärrät uutta kulttuuria nopeammin.

Rekrytoinnin aikana olet jo luultavasti tutustunut yrityksen nettisivuihin, mutta työpaikan varmistuttua katsot yrityksen tietoja ja vastuitasi uusin silmin. 

"It takes two to tango"

Vaikka alusta aloittaminen uudessa paikassa voi tuntua henkiseltä maratonilta, pystyt poistamaan osan paineista valmistautumalla etukäteen. Hyvä ja toimiva perehdytys lepää yrityksen hartella, mutta oma-aloitteisuudella voit saada hiukan etumatkaa uuteen seikkailuusi.

Tsemppiä uuteen työhön!

Jaa: