Palaa kaikkiin artikkeleihin,

10 vinkkiä CV:hen: Helppo tapa näyttää kuka olet

Sinulla voi olla niinkin vähän aikaa kuin vain 30 sekuntia herättää rekrytoijan kiinnostus. Maksimoidaksesi tuo puoliminuuttinen, sinun tulee olla selkeä, ytimekäs ja helposti ymmärrettävä. Haluamme antaa sinulle 10 vinkkiä toimivaan ansioluetteloon, jolla kerrot kuka olet!

 

1. Herätä kiinnostus välittömästi houkuttelevalla profiilikuvauksella

Rekrytoija haluaa tietää, miksi hait työhön, mihin haluat suunnata ja mihin sinusta on. Kirjoita lyhyt profiilikuvaus, jossa on yhteenveto urastasi, taidoistasi ja siitä, mitä odotat tulevaisuudelta. Profiilikuvaus antaa pikaversion saatekirjeestäsi ja tarjoaa mahdollisuuden korostaa, miksi juuri sinä olisit sopiva haettuun tehtävään. Kuinka monta raksia rekrytoija saa ruutuun kohdallasi?

2. Pidä huoli punaisesta langasta

Varmista, että ansioluettelosi on selkeä A:stä Ö:hön. Profiilikuvauksen, kokemuksesi ja saavutustesi välillä olisi hyvä olla punainen lanka, jotta profiilisi olisi ymmärrettävä.

3. Muista: Vähemmän on enemmän

Älä hairahda monimutkaiseen asetteluun, vaikealukuisiin fontteihin tai liian suureen tekstiin. Auta lukijaa:

  • Otsikoilla: Ansioluetteloa on helppo navigoida selkeillä osioilla/kappaleilla
  • Fonteilla: Valitse fontti, joka on helppolukuinen ja käytä niitä erottelemaan otsikot ja alaotsikot. Pyri välttämään kursiivia, lihavointia ja ISOJA kirjaimia. Liian monet graafiset elementit saattavat häiritä enemmän kuin selkeyttää.
  • Tekstin määrällä: CV:n läpikäymisen ei pitäisi olla liian aikaa vievää. Ylitätkö marginaalit tai riittääkö juttua useammalle sivulle? Kannattaakin miettiä mitä voit jättää pois.
  • Luettelomerkeillä: Voit vapaasti käyttää ranskalaisia viivoja keventääksesi sisältöä ja välittääksesi tärkeitä asioita

Netissä on lukuisia CV-malleja, joista saat varmasti apua matkan varrella. Etsitkö sittenkin työpaikkaa luovalla alalla? Silloin sinulla on hyvä mahdollisuus tehdä vaikutus luovuudellasi.

4. Käytä otsikoita korostaaksesi vahvuuksiasi

Katseemme kiinnittyvät siihen, mikä pomppaa taustasta tummana tai muuten erottuvana. Luo pienempiä osioita ja hyödynnä alaotsikoita tuodaksesi esiin, mitä haluat lukijan erityisesti tietävän sinusta.

5. Listaa asiat kronologisessa järjestyksessä viimeisimmästä lähtien

Helpotat CV:n tulkintaa listaamalla asioita nykypäivästä menneeseen. Kokemuksiin, joista on jo vierähtänyt tovi, kiinnitetään vähemmän huomiota kuin tämänhetkiseen tilanteeseesi.

6. Selvennä otsikoitasi

Näkeekö rekrytoija nopeasti ja helposti, millaiseen työhön olisit sopiva? Otsikot eivät aina ole itsestään selviä, joten anna rekrytoijalle avainsanoja, jotka peilaavat kokemukseesi ja soveltuvuuteesi.

7. Ajankohtainen ja relevantti kokemus

Onko sinulla pitkä työura, monipuolista osaamista, koulutusta? Kukaan ei muista kaikkea. Seulo ansioluettelo läpi, jotta ilmaiset taustasi selkeästi ja hakemasi tehtävän kannalta relevantisti. Kuvaile olennaisia tehtäviäsi, vastuitasi ja saavutuksiasi.

8. Ylpeydelle on aikansa ja paikkansa

On varmasti paljon mistä voit olla ylpeä. Onko sillä merkitystä juuri tämän tehtävän kannalta?

9. Kokoa kokemuksesi

Oletko toiminut useissa tehtävissä saman työnantajan palveluksessa? Luettele ne työsuhteesi alaluokiksi, jotta saat selkeämmän ja vähemmän hyppivän sisällön.

10. Oikoluku ja PDF

CV, jossa on paljon kirjoitusvirheitä, voidaan nopeasti laittaa Ei jatkoon -pinoon. Lue ansioluettelo läpi useita kertoja ja tarkista, että myös kuukaudet ja vuodet ovat oikein. Muokatessasi CV:tä, tallenna se PDF-muodossa ennen hakemuksen lähettämistä, sillä kyseisellä tiedostolla kontrolloit sitä, miltä asiakirja näyttää vastaanottajalle.

 

Tsemppiä CV:n laatimiseen!

Jaa: